Pressemitteilungen

BioVentrix kondigt benoeming aan van geaccrediteerde directeur van openbare bedrijven, Raymond W. Cohen, in de raad van bestuur

SAN RAMON, Californië – 12 augustus 2020 – BioVentrix, Inc., een particulier bedrijf in medische hulpmiddelen dat zich richt op de behandeling van congestief hartfalen via Transcatheter Ventricular Restoration (TCVR), heeft vandaag de benoeming aangekondigd van Raymond W. Cohen in de raad van bestuur van het bedrijf. directeuren.

De heer Cohen, een geaccrediteerde directeur van een beursgenoteerd bedrijf, heeft bijna 40 jaar ervaring met het leiden en begeleiden van een verscheidenheid aan particuliere en beursgenoteerde life science-bedrijven als uitvoerend en bestuurslid. Cohen is momenteel de CEO en lid van de raad van bestuur van Axonics Modulation Technologies, Inc. (Nasdaq: AXNX).

“Raymond Cohen is een van de meest ervaren leiders en directeuren in de industrie als het gaat om opkomende medische technologieën en heeft directe ervaring in de ontwikkeling van een apparaatbehandeling voor congestief hartfalen. Zijn succesvolle track record van strategische exits voor publieke en private bedrijven, waaronder de succesvolle IPO van Axonics, zal van onschatbare waarde zijn als we ons een eigen IPO voorstellen. We zijn verheugd hem te mogen verwelkomen bij BioVentrix”, aldus Ken Miller, CEO van BioVentrix.

Axonics voerde in november 2018 een succesvolle beursgang uit en heeft sindsdien zijn marktwaarde vervijfvoudigd tot $ 1,7 miljard. In het eerste kwartaal na goedkeuring door de FDA voor zijn implanteerbare neuromodulatieapparaat in de VS, genereerde Axonics het op één na hoogste totaal aan inkomsten in de geschiedenis van de medische apparatenindustrie.

Naast zijn rol bij Axonics is Cohen ook voorzitter van de raad van bestuur van het aan NASDAQ genoteerde BioLife Solutions, Inc., dat in juli $ 86 miljoen ophaalde in een vervolgaanbieding en zijn marktwaarde zag stijgen tot meer dan $ 700 miljoen. Gedurende de paar jaar was Cohen onafhankelijk bestuurder voor het op NASDAQ genoteerde Spectrum Pharmaceuticals, en was hij ook lid van de raad van bestuur van twee andere bedrijven die onlangs werden overgenomen, waaronder LifeWatch, een Zwitsers beursgenoteerd bedrijf dat is overgenomen door het NASDAQ-genoteerde Biotelemetry, en Syncroness, een particuliere contractfabrikant, overgenomen door ALTEN Group. Van 2010 – 2012 was Cohen CEO van Vessix Vascular, dat eind 2012 werd overgenomen door Boston Scientific voor 8x geïnvesteerd kapitaal. Eerder was hij bijna tien jaar voorzitter en CEO van het aan NASDAQ genoteerde Cardiac Science, Inc. gerangschikt als het vierde snelst groeiende bedrijf in de VS tijdens zijn ambtstermijn.

“Ik ben enthousiast om lid te worden van het BioVentrix-bestuur op een keerpunt in de geschiedenis van het bedrijf. De positieve klinische resultaten voor het Revivent TC™-systeem één jaar na implantatie, onlangs gepubliceerd in een peer-reviewed tijdschrift, zijn indrukwekkend. Bovendien heeft BioVentrix de Breakthrough Designation van de Amerikaanse FDA verkregen, wat suggereert dat BioVentrix, na de voltooiing van zijn Amerikaanse centrale studie, klaar is om een ​​belangrijke nieuwe minimaal invasieve behandeling te bieden voor patiënten met ischemisch hartfalen die interventie nodig hebben,” zei de heer Cohen. "De technologie van het bedrijf is duidelijk uniek en ik kijk ernaar uit om het management te helpen deze levensreddende technologie op de markt te brengen om patiënten met hartfalen te helpen."

Over BioVentrix

BioVentrix, Inc., is een beursgenoteerd bedrijf voor medische hulpmiddelen met het hoofdkantoor in San Ramon, Californië. Haar missie is het verbeteren en uitbreiden van de beschikbare behandelingen voor congestief hartfalen (CHF) veroorzaakt door ischemische cardiomyopathie door de ontwikkeling van minder invasieve, op katheters gebaseerde benaderingen. Het Revivent TC™-systeem van BioVentrix heeft de CE-markering gekregen en wordt in Europa op de markt gebracht. Revivent is momenteel in afwachting van goedkeuring door de FDA in de Verenigde Staten.

###

Media contact

Michelle McAdam

Chronische Communicatie Inc.
E: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein.
T: (310) 902-1274


Image

BioVentrix ist ein Medizintechnikunternehmen in Privatbesitz mit Hauptsitz in Mansfield, MA, USA.

Aktuelles

Kontakt